Havenrondvaarten in Amsterdam

EEN HAVENRONDVAART IN AMSTERDAM; HOE ZIET DAT ER UIT?

Een havenrondvaart bestaat uit een vaste route op een grote boot met schipper. Je komt hierbij op het drukste deel van het IJ achter Centraal Station en in een iets rustiger deel van het westelijk havengebied. Dit biedt een hele andere kijk op Amsterdam: ruig, ruim en met wijdse uitzichten. Aan aan beide kanten van het IJ zie je veel moderne architectuur. Je krijgt tijdens een rondvaart door de haven ook goed zicht op een deel van Amsterdam-Noord, met zijn interessante mix van industrie, culturele instellingen, kantoorgebouwen, woonwijken en horeca. Met een beetje geluk kom je onderweg niet alleen vrachtschepen en ponten tegen, maar ook een gigantisch cruiseschip. De verder gelegen delen van de haven zijn verboden gebied en die krijg je dus niet te zien bij rondvaarten door de haven, m.u.v. de Haven Safari. Wij raden een havenrondvaart vooral aan als aanvulling op een rondvaart over de grachten. Ons advies: doe ze allebei als je de tijd hebt!

VOORDELEN VAN EEN HAVENRONDVAART
IN AMSTERDAM

  • Je ziet Amsterdam van een andere kant
  • Mooi contrast met de oude binnenstad
  • Even ontsnappen aan de drukte

NADELEN VAN EEN HAVENRONDVAART
IN AMSTERDAM

  • Sterkere weersinvloeden
  • Je ziet niets van de grachten
  • Geen vervanging voor een ‘echte’ grachtenrondvaart

ONZE SELECTIE VOOR EEN HAVENRONDVAART IN AMSTERDAM

Pannenkoekenboot Amsterdam

Pannenkoekenboot Amsterdam

De Pannenkoekenboot maakt een havenrondvaart heen en weer op het IJ, van de oude NDSM-werf in het westen tot het begin van de oostelijke eilanden iets voorbij Centraal Station. Je mag onbeperkt pannenkoeken eten tijdens de 75 minuten durende vaartocht. Het begin- en eindpunt bij de NDSM-werf is te bereiken met de gratis pont vanaf Centraal Station. Op vaste tijden van woensdag t/m zondag. Je krijgt een leuke korting met deze code: RVVPannenkoekenboot10

Reserveer de Pannekoekenboot met korting
Havenrondvaart Amsterdam

Havenrondvaart Amsterdam

De Havenrondvaart (‘Harbour Cruise’) van Stromma -voorheen Canal Company- vertrekt vanaf Centraal Station en duurt ongeveer 1,5 uur. Je vaart over het IJ en krijgt het drukste deel van de haven nabij het centrum te zien. Veel scheepsverkeer, verre uitzichten en imposante gebouwen. Het vaarschema is seizoensgebonden.

Naar de 'Harbour Cruise' van Stromma
Haven Safari

Haven Safari

De Haven Safari is in verschillende opzichten een exclusieve vaartocht. Het is een flink lange tocht, van drie uur. Hij wordt maar enkele keren per jaar aangeboden. En het is de enige manier om een goede indruk te krijgen van delen van de echte industriële haven die voor andere boten gesloten blijven. Er wordt live uitleg gegeven in het Nederlands.

Naar de Haven Safari