Havenrondvaart Amsterdam

Havenrondvaart Amsterdam – een hele andere kijk op op de stad

Een havenrondvaart in Amsterdam bestaat uit een vaste route op een grote boot met schipper. Je komt hierbij op het drukste deel van het IJ achter Centraal Station en in een iets rustiger deel van het westelijk havengebied. De verder gelegen delen van de haven zijn verboden gebied en krijg je dus niet te zien.

Een havenrondvaart biedt een hele andere kijk op Amsterdam: ruig, ruim en met wijdse uitzichten. Aan aan beide kanten van het IJ zie je veel moderne architectuur. Je krijgt tijdens een rondvaart door de haven ook goed zicht op een deel van Amsterdam-Noord, met zijn interessante mix van industrie, culturele instellingen, kantoorgebouwen, woonwijken en horeca.

Met een beetje geluk kom je onderweg niet alleen vrachtschepen en ponten tegen, maar ook een gigantisch cruiseschip.

Wij raden een havenrondvaart vooral aan als aanvulling op een rondvaart over de grachten. Ons advies: doe ze allebei als je de tijd hebt!

Havenrondvaart Amsterdam – de voordelen:

  • Je ziet Amsterdam van een andere kant
  • Mooi contrast met de oude binnenstad
  • Even ontsnappen aan de drukte

Havenrondvaart Amsterdam – de nadelen:

  • Sterkere weersinvloeden
  • Je ziet niets van de grachten
  • Geen vervanging voor een ‘echte’ grachtenrondvaart

Havenrondvaarten in Amsterdam

Havenrondvaart Amsterdam

Havenrondvaart Amsterdam

Tijdens deze 2 uur durende vaartocht krijg je een hele andere kant van Amsterdam te zien. Je komt veel te weten over het verleden, het heden en de toekomst van de vierde zeehaven van Europa. De havenrondvaart vertrekt vanaf de NDSM-werf, makkelijk bereikbaar met de gratis pont vanaf Centraal Station. Geniet van de weidse uitzichten en kijk je ogen uit naar alle activiteiten op en langs het water.

Naar de Havenrondvaart Amsterdam
Pannenkoekenboot Amsterdam

Pannenkoekenboot Amsterdam

De Pannenkoekenboot maakt een havenrondvaart heen en weer op het IJ, van de oude NDSM-werf in het westen tot het begin van de oostelijke eilanden iets voorbij Centraal Station. Je mag onbeperkt pannenkoeken eten tijdens de 75 minuten durende vaartocht. Het begin- en eindpunt bij de NDSM-werf is makkelijk te bereiken met de gratis pont vanaf Centraal Station. Op vaste tijden van dinsdag t/m zondag. Met een speciaal kortingstarief voor kinderen.

Reserveer nu de Pannekoekenboot