Zelf varen in Amsterdam (zonder vaarbewijs)

Zelf varen in Amsterdam – Hoe werkt dat?

Je mag in Amsterdam ook zélf varen. Daarvoor kun je een sloep huren. Op die manier kun je je eigen rondvaart maken. Je hoeft daarvoor geen vaarbewijs of ervaring te hebben. De bootjes zijn eenvoudig zelf te varen. Ze hebben een uitstootvrije en stille elektromotor en zijn geschikt voor maximaal zes personen.

Je krijgt voor vertrek een korte persoonlijke uitleg over de boot, de belangrijkste regels en de mooiste vaarroutes. Je mag je eigen eten en drinken meenemen. Bij de huur van je bootje zijn zwemvesten, schuimkussentjes, volle accu’s, een verzekering en een goede kaart van de grachten inbegrepen.

Zelf varen kan al vanaf € 79, – per dagdeel. Dat is niet veel als je bedenkt dat je hiervoor drie uur mag varen met maximaal zes personen.

Zelf varen in Amsterdam – de voordelen: 

  • Authentieke ervaring
  • Een boot voor jezelf
  • Geniet van je eigen eten en drinken
  • Relatief voordelig

Zelf varen in Amsterdam – de nadelen:

  • Geen gids of professionele schipper aan boord
  • Degene die vaart moet nuchter blijven
  • Beperkt tot maximaal zes personen per boot
  • Weersafhankelijk

Zelf varen in Amsterdam – Fluisterboot huren

Sloep huren Amsterdam en zelf varen bij Boats4rent

Sloep huren Amsterdam en zelf varen bij Boats4rent

Je eigen sloep huren in Amsterdam en zelf varen over de prachtige grachten? Dat kan bij Boats4rent! Boats4rent ligt vlakbij de Jordaan en de mooiste grachten in het centrum. Je krijgt een goede persoonlijk uitleg en een duidelijke waterkaart mee. Zeker bij mooi weer is Boats4rent vaak volgeboekt. Daarom is het handig om van tevoren via de website te reserveren. Bij slecht weer mag je je reservering gratis verzetten. Max. 6 personen per bootje, grote groepen kunnen meer bootjes huren.

Sloep huren Amsterdam bij Boats4rent
Bootje huren Amsterdam en zelf varen bij Boaty Bootverhuur

Bootje huren Amsterdam en zelf varen bij Boaty Bootverhuur

Bij Boaty Bootverhuur kun je twee soorten bootjes huren om zélf mee door Amsterdam te varen: een volledig open bootje of een gedeeltelijk overkapt bootje met zonnepanelen. Boaty ligt aan de zuidkant van het centrum, op loopafstand van het Museumplein, de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en de RAI. Boaty heeft maar 12 bootjes beschikbaar. Om zeker te zijn dat er een boot beschikbaar is, raden we je aan vooraf online te reserveren. Groepen van meer dan zes personen moeten opsplitsen over meerdere bootjes.

Bootje huren Amsterdam bij Boaty Bootverhuur

Locaties bootverhuur zelf varen