Waterfietsen Amsterdam

Waterfietsen in Amsterdam – en andere actieve vaartochten

Vind je het leuk om zelf in actie te komen op de grachten? Dan kun je een waterfiets huren om zelf een stuk door de stad te trappen!
Met wat meer tijd en moeite kun je zelfs een tocht met een SUP (stand up paddling) board maken.
En ben je wel graag actief, maar heb je geen zin om je in het zweet te werken? Huur dan je eigen fluisterboot om zelf over de grachten varen.

Waterfietsen – de voordelen: 

  • Lekkere combinatie van sightseeing & actie
  • Leuk met/voor kinderen
  • Voordelig

Waterfietsen – de nadelen: 

  • Vermoeiend
  • Beperkte actieradius
  • Basisconditie en zwemvaardigheid vereist

Waterfietsen – Fluisterboten – SUPs – Kayaks

Waterfietsen op de grachten

Waterfietsen op de grachten

Hoe leuk is dat: waterfietsen op de grachten van Amsterdam! Er is maar één verhuurder van waterfietsen in Amsterdam. Daar huur je je waterfiets tegen een vast tarief voor minimaal één uur. Een actief en gezellig uitje voor groepen vrienden en voor gezinnen met kinderen (maximaal vier personen per waterfiets). De locatie is direct voor het Rijksmuseum. Let’s go!

Waterfietsen in Amsterdam
Sloep huren en zelf varen bij Boats4rent

Sloep huren en zelf varen bij Boats4rent

Bij Boats4rent kun je een open sloep huren om zelf over de grachten te varen. Vanaf de ligplaats vlakbij de Jordaan vaar je zo de mooiste grachten op. De bootjes zijn basic maar goed verzorgd en de tarieven zijn de laagste van Amsterdam: vanaf euro 79,- all-in voor drie uur varen. Je krijgt voor vertrek een goede persoonlijke uitleg en een duidelijke waterkaart met mooie routes mee. Populair bij Amsterdammers én toeristen, dus zorg dat je je bootje op tijd online reserveert.

Sloep huren bij Boats4rent
Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur Amsterdam

Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur Amsterdam

Bij Boaty Bootverhuur kun je een volledig open óf een gedeeltelijk overdekte fluisterboot huren. De bootjes zijn makkelijk zelf te besturen, ook als je geen ervaring hebt. Boaty ligt in De Pijp, op loopafstand van het Museumplein, de Heineken Experience, de Albert Cuyp en de RAI. Boaty heeft maar twaalf bootjes te huur, dus om zeker te zijn van je bootje raden we je aan van tevoren online te reserveren. Met meer dan zes personen kun je opsplitsen over meerdere bootjes.

Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur
SUP Rental Amsterdam

SUP Rental Amsterdam

Een goede stabiele SUP huren in Amsterdam doe je bij SUP Rental Amsterdam. Lekker alleen of met wat vrienden een uurtje of twee peddelen over de Amstel en de Amsterdamse grachten. Als je nog nooit eerder op een SUP hebt gestaan, krijg je voor vertrek een instructie. Je kunt je spullen opslaan bij de opstapplek naast de Berlagebrug.
Naar SUP Rental Amsterdam
Stand up paddling (SUP)

Stand up paddling (SUP)

Deze trendy sport wordt aangeboden door Kano & SUP Amsterdam. Zij werken op aanvraag voor groepen van minimaal zes personen. De introductielessen van 1,5 uur zijn een leuke manier om eens iets nieuws te proberen en actief te zijn op het water. De locatie ligt aan de Amstel in de buurt van het Amstelstation, maar het is ook mogelijk elders het water op te gaan.

Naar Kano & SUP Amsterdam