Traditionele rondvaart op een grote rondvaartboot

Hoe werkt een traditionele rondvaart op een grote rondvaartboot in amsterdam?

De traditionele rondvaart op een grote rondvaartboot is de bekendste en meest geboekte rondvaart in Amsterdam. Je vaart een vaste route in een grote boot met een schipper, samen met andere toeristen. In een relatief kort tijdsbestek (meestal een uurtje) krijg je een goede indruk van de grachten in de binnenstad. De meeste van dit soort rondvaarten hebben opgenomen audio-commentaar in verschillende talen. Sommige rondvaarten bieden in plaats daarvan live commentaar in het Engels. De prijzen liggen tussen de ca. 12,50 en 20,- per persoon. Dit soort rondvaarten vertrekt vanaf verschillende vaste locaties in de binnenstad.

De voordelen van een traditionele rondvaart

  • Een snelle indruk van de binnenstad
  • Uitleg over bezienswaardigheden
  • Ook mogelijk met een klein budget
  • Ruime keuze aan opstapplekken en vertrektijden

De nadelen van een traditionele rondvaart

  • Standaard product
  • Vaste vaarroutes en vertrektijden
  • Je zit met veel onbekenden samen in een boot
  • Niet altijd even goed zicht

Overzicht van de aanbieders van traditionele rondvaarten

 

Anbieder Locatie Tijden Duur Cabrio Gids Prijs (E/K) Online boeken Online kortingsprijs
Lovers CS 09.00-22.00 60 Deels AG 18 talen 17,- / 10,- ja 12,60 / 6,75
Stromma CS 09.00-22.00 60 Deels AG 19 talen 16,- / 8,- ja 14,50 / 7,25
Blue Boat / Gray Line Leidseplein & Heineken Exp. 10.00-18.00 75 Deels AG 21 talen 19,50 / 10,- ja 14,50 / 10,-
A’dam Canal Cruises Heineken Exp. & Leidseplein 10.00-22.00 75 Deels AG 19 talen 19,50 / 10,- ja 14,50 / 10,-
Kooij Rokin & Hbf 10.00-22.00 60 Deels AG 10 talen 13,-/9,- nee
Rederij Plas CS 10.00-21.00 60 Deels AG 6 talen 13,-/9,- ja 12,50 /9.-

 

N.B. 1: Tijden kunnen veranderen. De aangegeven tijden gelden in het hoogseizoen. Check ook altijd de website van de aanbieder zelf. 
NB 2: AG = Audio Guide
NB 3: De opstaplocaties zijn onderaan de pagina te bekijken op Google Maps.

Rederij Lovers

Rederij Lovers

Rederij Lovers (vernoemd naar de oorspronkelijke oprichter) is nu onderdeel van het succesvolle Tours & Tickets. Hier vind je een ruime keuze aan verschillende rondvaarten. Hier kun je ook terecht voor kaartjes voor allerlei andere attracties en tours in Amsterdam en de wijde omgeving. Je begint en eindigt je rondvaart bij Centraal Station. Boek nu de voordeligste rondvaart van Amsterdam en gebruik deze kortingscode voor de allerscherpste prijs: RVV10

Naar Rederij Lovers voor de voordeligste rondvaart
Avondrondvaart

Avondrondvaart

Een avondrondvaart over de Amsterdamse grachten is een sprookjesachtige ervaring. Na zonsondergang wordt het heerlijk rustig op de grachten en alle straten, bruggen en huizen zijn sfeervol verlicht. Boek nu je avondrondvaart en gebruik deze kortingscode: RVVevening10

Avondrondvaart met korting boeken
Rederij Kooij

Rederij Kooij

Rederij Kooij is een echt familiebedrijf dat al bijna honderd jaar bestaat. Het is daarmee de oudste rondvaartrederij van Amsterdam. En dat is te zien, in positieve zin. Rederij Kooij heeft een verzorgde en gunstig gelegen eigen locatie tussen de Dam en de Munt en haar rondvaartboten hebben een mooie klassieke uitstraling.

Naar Rederij Kooij
Blue Boat Company

Blue Boat Company

Blue Boat Company heeft een breed aanbod aan rondvaarten in haar hemelsblauwe boten. Hier vind je ook originele thema-rondvaarten, zoals de Burgers ’s Dogs Cruise en de Hard Rock Cruise. De locatie van Blue Boat ligt vlakbij het Leidseplein, het Museumplein en het Vondelpark.

Naar Blue Boat Company
Stromma

Stromma

Stromma (vroeger Canal Company), jarenlang de grootste aanbieder van rondvaarten in Amsterdam, biedt mooie rondvaarten vanaf onder andere Centraal Station aan. Ook kun je hier ook terecht voor bustours door Amsterdam en combi-tickets (bus & boot).

Naar Stromma
Amsterdam Canal Cruises

Amsterdam Canal Cruises

Amsterdam Canal Cruises maakt deel uit van de Blue Boat Company en heeft een vergelijkbaar aanbod aan verschillende rondvaarten. Er is ook een rondvaart speciaal voor kinderen. De opstaplocaties liggen aan de zuidkant van de grachtengordel, voor de deur van de Heineken Experience en bij het Leidseplein. Bij aankoop van een rondvaart krijgt je korting op tickets voor musea.

Naar Amsterdam Canal Cruises
Rederij Plas

Rederij Plas

Rederij Plas (eigendom van rederij Kooij) biedt vanaf Centraal Station voordelige reguliere rondvaarten aan. ’s Avonds zijn er ook twee uur durende rondvaarten met drankjes en snacks aan boord.

Naar Rederij Plas