Rondvaart op een grote rondvaartboot

Rondvaart op een grote rondvaartboot – Hoe werkt dat?

De traditionele rondvaart op een grote rondvaartboot is de bekendste en meest geboekte rondvaart in Amsterdam. Deze rondvaart kun je ook prima maken bij minder mooi weer.

Je vaart een vaste route in een grote boot met een schipper. In een kort tijdsbestek (meestal een uur, soms iets langer) krijg je een goede indruk van de grachten in de binnenstad. De meeste van dit soort rondvaarten hebben vooraf opgenomen audio-commentaar. Dit kun je in verschillende talen afluisteren door een koptelefoontje. 

De prijs voor een volwassene ligt over het algemeen tussen de € 15 – 20 p.p. Voor kinderen geldt vaak een lager tarief. Dit soort rondvaarten vertrekt vanaf verschillende vaste locaties in de binnenstad, zoals bij Centraal Station en in de buurt van het Rijksmuseum.

Grote rondvaartboot – de voordelen:

  • Een snelle indruk van de binnenstad
  • Uitleg over bezienswaardigheden
  • Ook mogelijk met een klein budget
  • Ruime keuze aan opstapplekken en vertrektijden

Grote rondvaartboot – de nadelen:

  • Standaard product
  • Vaste vaarroutes en vertrektijden
  • Je zit met veel onbekenden samen in een boot
  • Niet altijd even goed zicht

Rondvaarten op een grote rondvaartboot

Avondrondvaart met korting

Avondrondvaart met korting

Een avondrondvaart over de Amsterdamse grachten is een sprookjesachtige ervaring. Het wordt dan steeds rustiger op de grachten. Kort voor zonsondergang is de lichtval prachtig. En na zonsondergang worden de straten, bruggen en huizen sfeervol verlicht. Boek nu de voordeligste avondrondvaart van Lovers (met vertrek vanaf Centraal Station) en gebruik voor de allerscherpste prijs de kortingscode RVV10
Boek nu je avondrondvaart met korting
Rederij Kooij rondvaart vanaf Rokin

Rederij Kooij rondvaart vanaf Rokin

Rederij Kooij is een echt familiebedrijf dat al zo’n honderd jaar bestaat. Het is daarmee de oudste rondvaartrederij van Amsterdam. En dat is te zien, in positieve zin. Rederij Kooij heeft een verzorgde en gunstig gelegen eigen locatie tussen de Dam en de Munt en haar rondvaartboten hebben een mooie klassieke uitstraling.

Naar Rederij Kooij