Rondvaart in een open sloep

HOE WERKT EEN  RONDVAART OP EEN open sloep IN AMSTERDAM?

Een rondvaart in een open sloep is perfect als je met een grotere groep van de Amsterdamse grachten genieten wilt. Je wordt door een kapitein en een gids rondgevaren en je kan bovendien onderweg van een lekker drankje genieten! Deze rondvaart combineert de voordelen van een standaard rondvaartboot en een privé sloep.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de aanbieders van dit soort rondvaarten in een open sloep. Je kan de verschillende soorten rondvaarten eenvoudig met elkaar vergelijken. Onderaan de pagina vind je een korte beschrijving van de verschillende soorten rondvaarten, inclusief een afbeelding.

De voordelen van een rondvaart in een open sloep

  • Krijg een snelle indruk van de binnenstad
  • Met kapitein en gids
  • Een lekker drankje aan boord

De nadelen van een rondvaart in een open sloep

  • Aan de prijzige kant
  • Seizoensafhankelijk
  • Niet leuk in de regen
Aanbieder Locatie Tijden Duur Gids Prijs (E/K) Online boeken Online kortingsprijs
Boat Amsterdam Hermitage 11.00-21.30 60 Live Engels 25,- / 15,- ja 25,- / 15,-
Lovers Anne Frank 10.00-21.00 60 Live Engels 16,- ja 16,-
Stromma Open Boat Tours CS, Rijksmuseum 10.00-17.40 75 Live Engels 22,50/11,25 ja 20,50 / 10,25
Blue Sky Boat Leidseplein 10.45 – 20.15 75 Live Engels 19,- ja 17,-
Friendship Wallengebied 10.00-23.00 60 Live Engels 16,-/9,50 ja 16,- / 9,50
Those Dam Boat Guys Anne Frank (Cafe Wester) 11.00 – 23.00 90 Live Engels 27,50 / 23,- ja 27,50 / 23,-
NB 1: Rondvaarten met open sloepen zijn seizoensgebonden en weersafhankelijk. Bij slecht weer en in de winter varen de rondvaartsloepen beperkt of zelfs helemaal niet. De vermelde tijden gelden voor het hoogseizoen. Het is mogelijk dat gegevens veranderen. Raadpleeg en vertrouw altijd op de informatie van de rederij zelf!
NB 2: De opstaplocaties van de rederijen vind je in één oogopslag in Google Maps onderaan de pagina.

Ons overzicht van de rondvaarten in een open sloep in Amsterdam

Boat Amsterdam

Boat Amsterdam

Boat Amsterdam biedt ontspannen rondvaarten van 60 minuten aan op open sloepen. Je begint en eindigt je tocht midden in de stad: voor de Hermitage. Er is een gids aan boord en de drankjes zijn inbegrepen.

Naar Boat Amsterdam
Rederij Friendship

Rederij Friendship

Rederij Friendship Amsterdam biedt sloeprondvaarten in een ontspannen sfeer aan, op vier verschillende sloepen voor elk maximaal ca. 50 personen. Opvallend is de locatie van deze rederij: je begint en eindigt je rondvaart op de Wallen.

Naar Rederij Friendship
Blue Sky Boat

Blue Sky Boat

De Blue Sky Boat is eigendom van de Blue Boat Company. Het is een gerenoveerde reddingsboot die ‘s zomers een paar keer per dag uitvaart. De tocht duurt 75 minuten en begint en eindigt bij de Blue Boat steiger vlakbij het Leidseplein, Museumplein en Vondelpark.
Naar de Blue Sky Boat
Those Dam Boat Guys

Those Dam Boat Guys

Een rondvaart met Those Dam Boat Guys is verrassend anders! Zij bieden het hele jaar door een relatief lange rondvaart (90 minuten) aan, met live Engels commentaar in Amerikaanse comedy stijl, losjes en grappig. Hun tochten beginnen en eindigen vlakbij het Anne Frank Huis.

Naar Those Dam Boat Guys
Stromma Open Boat Tour

Stromma Open Boat Tour

Boaty Bootverhuur ligt aan de zuidkant van het centrum, op loopafstand van het Museumplein, de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en de RAI. Je kunt bij Boaty twee soorten bootjes huren: volledig open of gedeeltelijk overkapt met zonnepanelen. Boaty heeft maar 12 bootjes beschikbaar. Om zeker te zijn dat er een boot beschikbaar is, raden we je aan vooraf online te reserveren.

Naar Stromma Open Boat Tour