Salonboot of sloep huren in Amsterdam voor boottocht over de grachten met Sloepvrienden

Boottochten op maat
in Amsterdam

Boottochten op maat in Amsterdam

Salonboot of sloep huren in Amsterdam voor boottocht over de grachten met Sloepvrienden

EEN BOOTTOCHT OP MAAT MET EEN SALONBOOT OF SLOEP; HOE WERKT DAT?

Als je met je eigen groep wilt varen, zonder anderen aan boord, zijn er verschillende opties. Eén daarvan is je eigen bootje huren en zelf varen. Als je liever gevaren wordt, of als je met meer dan zes personen op dezelfde boot wilt zitten, dan kun je het beste kiezen voor een boottocht op maat. Die komt erop neer dat je een salonboot of sloep met schipper huurt. De route kun je aan de schipper overlaten of zelf bepalen, net als eventuele pauzes en de op- en afstapplek. Je kunt van tevoren kiezen uit allerlei soorten catering. Hieronder vind je een selectie van goede salonboten en sloepen voor boottochten op maat. Luxere varianten hierop vind je op de pagina over luxe privé rondvaarten.

BOOTTOCHT OP MAAT MET SALONBOOT OF SLOEP

Als je alleen met je eigen groep wilt varen, zijn er verschillende opties. Je kunt een sloepje huren en zelf varen. Wordt je liever gevaren? Of wil je met meer dan 6 personen op dezelfde boot? Dan kun je het beste kiezen voor een boottocht op maat. Daarvoor huur je een salonboot of sloep met schipper en catering naar wens. De route, pauzes en begin- en eindpunt kun je aan de schipper overlaten of zelf bepalen. Hieronder vind je een selectie van salonboten en sloepen voor boottochten op maat. Luxere varianten vind je op de pagina over luxe privé rondvaarten.

VOORDELEN VAN EEN BOOTTOCHT OP MAAT

+  alleen met je eigen groep + de schipper
+  flexibel in vaarduur, routes en pauzes
+  veel cateringmogelijkheden
+  je kunt je op laten halen en terug laten brengen

NADELEN VAN EEN BOOTTOCHT OP MAAT

–  deze grote boten mag je niet zelf varen (ook niet met vaarbewijs)
–  relatief duur voor kleine groepen (<12 personen)

VOORDELEN VAN EEN BOOTTOCHT OP MAAT

+ alleen met je eigen groep
+ flexibel (tijden, routes, pauzes)
+ veel cateringmogelijkheden
+ begin en eindig waar jij wilt

NADELEN VAN EEN BOOTTOCHT OP MAAT

– je mag niet zelf varen
(ook niet met vaarbewijs)
– relatief duur voor kleine groepjes

ONZE SELECTIE VAN SALONBOTEN EN SLOEPEN VOOR EEN BOOTTOCHT OP MAAT IN AMSTERDAM

De Zonneboot salonboot

De Zonneboot salonboot

De ‘Zonneboot’  is een klassieke salonboot, relatief klein (max. 12 personen), maar ook heel fijn. Het gebruik van veel hout, grote ramen en een open achterdek zorgen voor een stijlvolle en gezellige uitstraling. Uitgebreide catering, drankjes en muziek zijn op aanvraag beschikbaar. Er is geen toilet aan boord.
Naar de 'Zonneboot' salonboot
Salonboot Suzanne

Salonboot Suzanne

De salonboot ‘Suzanne’ combineert het ontwerp van een vintage salonboot met de gemakken van een nieuw gebouwde boot. Bijzonder slim is de dakconstructie. Bij mooi weer kan er open worden gevaren en bij slecht weer kunnen alle maximaal 24 passagiers droog zitten. Dit is de enige salonboot die geen minimum van twee uur hanteert. Ook is het toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn toilet, verwarming en muziek aan boord.

Naar de salonboot 'Suzanne'
Sloepvrienden Sloep

Sloepvrienden Sloep

De Sloepvrienden sloep is een nieuw gebouwde reddingssloep met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor grote groepen tot maximaal 43 personen. De boot kan gedeeltelijk worden overdekt en in geval van regen mag je kosteloos annuleren. Je kunt de catering uit handen geven, maar bij deze boot is het ook toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen. Er is een toilet aan boord.

Naar de 'Sloepvrienden' sloep
Sloep Haarlemmerpoort

Sloep Haarlemmerpoort

De Haarlemmerpoort is een behoorlijk grote en stoere open sloep. Ooit was het een echte reddingssloep. Nu is hij ingericht om comfortabel met gezelschappen tot 32 personen door de Amsterdamse grachten te varen. Door de stille elektromotor kun je onderweg gezellig kletsen, terwijl de ervaren schipper je langs de mooiste plekjes van Amsterdam vaart. De drankjes en de hapjes onderweg kun je uiteraard laten verzorgen. BIj slecht weer mag je zonder kosten annuleren. 

Naar de sloep 'Haarlemmerpoort'
Borrelboot Anna Maria

Borrelboot Anna Maria

De Anna Maria is de ideale boot voor een zeer verzorgde borrel, diner of feest voor groepen tot 60 personen, zowel zakelijk als privé. Aan boord is alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vaartocht: een echte bar, toilet, verwarming, sfeerverlichting en een muziekinstallatie. Bij mooi weer kan de hele overkapping open, zodat je kunt genieten van de open lucht en prachtige uitzichten op de grachtenpanden.
Naar de borrelboot Anna Maria
Dinerboot Bota Fogo

Dinerboot Bota Fogo

Voor varende borrels of diners met grote groepen (tot 75 personen) is de Bota Fogo de ideale boot. Het is een klassieke in 1890 gebouwde salontjalk die compleet is gerenoveerd. Deze boot heeft een grote overdekte salon, waarvan het dak open kan bij mooi weer. Verder zijn er een keuken, bar en toilet aan boord.
Naar de dinerboot Bota Fogo