Actieve grachtentochten in Amsterdam

ACTIEVE TOCHTEN: WATERFIETS, FLUISTERBOOT, KAYAK EN SUP

Vind je het leuk om zelf in actie te komen op de grachten? Dan kun je bijvoorbeeld een waterfiets huren om zelf een stuk door de stad te trappen. Met wat meer tijd en moeite kun je zelfs een tocht met een kajak of een SUP (stand up paddling) board maken. Als je wel graag actief bent maar geen zin hebt om je in het zweet te werken, kun je je eigen fluisterboot huren en zelf over de grachten varen.

VOORDELEN VAN EEN ACTIEVE GRACHTENTOCHT IN AMSTERDAM

  • Veel vrijheid m.b.t. vaarduur, routes en pauzes
  • Mooie combinatie van sightseeing en inspanning
  • Waterfiets & fluisterboot: leuk voor kinderen
  • Waterfiets & fluisterboot: voordelig

NADELEN VAN EEN ACTIEVE GRACHTENTOCHT IN AMSTERDAM

  • Relatief tijdrovend
  • Alleen voor groepen van min. 6 personen
  • Goede basisconditie en zwemdiploma vereist
  • Waterfiets en SUP: beperkte actieradius

ONZE SELECTIE VOOR WATERFIETSEN, FLUISTERBOTEN, KAYAKS EN SUP IN AMSTERDAM

Sloep huren en zelf varen bij Boats4rent

Sloep huren en zelf varen bij Boats4rent

Bij Boats4rent kun je een open sloep huren om zelf over de grachten te varen. Vanaf de ligplaats aan het Westerpark (vlakbij de Jordaan) vaar je zo de grachten op. De bootjes zijn basic maar goed verzorgd en de tarieven zijn de laagste van Amsterdam: vanaf euro 79,- all-in voor drie uur varen. Je krijgt voor vertrek een goede persoonlijke uitleg en een duidelijke waterkaart met mooie routes mee. Populair bij Amsterdammers én toeristen, dus zorg dat je je bootje op tijd online reserveert.

Sloep huren bij Boats4rent
Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur Amsterdam

Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur Amsterdam

Bij Boaty Bootverhuur kun je een volledig open óf een gedeeltelijk overdekte fluisterboot huren. De bootjes zijn makkelijk zelf te besturen, ook als je geen ervaring hebt. Boaty ligt in De Pijp, op loopafstand van het Museumplein, de Heineken Experience, de Albert Cuyp en de RAI. Boaty heeft maar twaalf bootjes te huur, dus om zeker te zijn van je bootje raden we je aan van tevoren online te reserveren. Met meer dan zes personen kun je opsplitsen over meerdere bootjes.

Fluisterboot huren bij Boaty Bootverhuur
SUP Rental Amsterdam

SUP Rental Amsterdam

Een goede stabiele SUP huren in Amsterdam doe je bij SUP Rental Amsterdam. Lekker alleen of met wat vrienden een uurtje of twee peddelen over de Amstel en de Amsterdamse grachten. Als je nog nooit eerder op een SUP hebt gestaan, krijg je voor vertrek een instructie. Je kunt je spullen opslaan bij de opstapplek naast de Berlagebrug.
Naar SUP Rental Amsterdam
Waterfietsen Stromma

Waterfietsen Stromma

Al meer dan 30 jaar verhuurt Stromma (tot voor kort onder de naam van Canal Bike) als enige in Amsterdam waterfietsen. Deze activiteit is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen (max. 4 personen per waterfiets). De minimale huurperiode is een uur. Je kunt op drie verschillende plekken in het centrum beginnen. Tegen een kleine toeslag mag je de waterfiets op één van de andere locaties terugbrengen.

Naar de waterfietsen van Stromma
Stand up paddling (SUP)

Stand up paddling (SUP)

Deze trendy sport wordt aangeboden door Kano & SUP Amsterdam. Zij werken op aanvraag voor groepen van minimaal zes personen. De introductielessen van 1,5 uur zijn een leuke manier om eens iets nieuws te proberen en actief te zijn op het water. De locatie ligt aan de Amstel in de buurt van het Amstelstation, maar het is ook mogelijk elders het water op te gaan.

Naar Kano & SUP Amsterdam